My College Fund

Kenapa mat salleh ni nyanyi Standing in the Eyes of the World? Rupa-rupanya lagu Ella tu...



Jeng-jeng-jeng... lagu lejen Ella yang dinyanyikan masa Sukan SEA 2017 kat Kuala Lumpur tu kalau korang nak tahu, (especially yang muda-muda lahir tahun 2000 ke atas ni) pernah dinyanyikan oleh Ella pada 1998. Tahun tu ada Sukan Komanwel kat Kuala Lumpur masa itu kalau korang nak tahulah...

...tapi kenapa sama dengan yang mat salleh ni nyanyi erk?...



sama kan? siapa tiru siapa eh?

kenapa lagu Ella tu tajuknya "Standing in the Eyes of the World" dan bukannya diterjemah "Berdiri di atas Mata Dunia"?

rupa-rupanya lagu Ella yang Standing in the Eyes of the world tu takde issue pun dengan David Gates... takde isu siapa tiru siapa. Masa 1998 dulu aku dah beli single lagu ini yang mengandungi kedua-dua versi Ella dan David Gates dalam satu kaset (masa tu mampu beli kaset jer... CD mahal gilozz).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...