My College Fund

Simpan BR1M RM1,200 jadi RM39,972


dua tahun je, BR1M 1,200 jadi RM 39,972. Tu la, 2 tahun dulu tak mau simpan, kata ponzilah, MLMlah, skim cepat kayalah...


mau tau? klik sini --> http://mr.rizman.net/p/bitcoin.html


Lagi duit percuma! RM22 dengan hanya retweet


Lepas bagi RM88 seorang hari tu, Amanda dan Dash (organisasi) kali ini nak bagi $5.00 (Dollar Amerika). 

JADI, MACAM MANA NAK DAPAT $5.00 ni?

senang, je... follow je arahan cik Amanda ni



CEPAT TAWARAN INI HANYA SAH hingga 12 tengah hari Malaysia 22 Jun 2017

RM88 PERCUMA - tak perlu bayar, tak perlu beli apa-apa


Korang nak $20 tak? Ini bukan ringgit tau, tapi 20 DOLLAR AMERIKA!! kira-kira RM88 tu..

Saya dah dapat dua kali dah... RM176 free tu...


Siap minah salleh ni masukkan dalam Facebook dia


JADI, MACAM MANA NAK DAPAT RM88 ni?

senang, je... follow je arahan cik Amanda ni



RM10 boleh kumpul modal RM10,000 kurang 3 tahun


Salah satu sebab/alasan yang digunapakai untuk membantutkan niat untuk berniaga adalah tiada modal.

Pinjaman bank pula, ada yang memerlukan kita berniaga 6 bulah dahulu sebelum boleh memohon permohonan. Tambahan pula, jika tidak berjaya, kita terpaksa menanggung bukan sahaja bayaran balik hutang, malah dengan 'bunga'nya sekali.

Mungkin itulah sebabnya mengapa Mark Cuban menyatakan yang hanya yang bangang akan memulakan perniagaan dengan pinjaman (wang).

Tahukah anda, dengan mengenepikan RM10 dan hanya meneruskan kerja-kerja 'makan gaji' macam biasa, anda boleh menggumpul modal RM10,000! Dah la tu, tak payah pinjam bank pulak tu! Nak tahu caranya macam mana?

RM10 takkan tak boleh kot, rokok RM17 sekotak boleh jer beli... (Rizman.net tidak menyokong rokok)

OK, caranya begini, dengan ketepikan RM10 setiap hari selama 1000 hari (iaitu kira-kira 2 tahun 9 bulan), anda akan mempunyai RM10,000 untuk digunakan sebagai modal perniagaan anda.

Sekiranya anda sudah tahu, maaflah kerana buang masa anda. Saya menulis ini untuk mereka yang belum tahu, tak terlintas, atau yang sudah tahu tapi dah tak ingat cara ini.

OK. Sekarang, anda sudah tahu bagaimana untuk mengumpul modal. Kini bolehlah merancang untuk berniaga apa.

Bloktex 2017





Baru-baru ini Pameran dan Persidangan Blockchain Kuala Lumpur (BLOKTEX) telah diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

BLOKTEX yang diadakan buat pertama kali ini bertujuan mengumpulkan semua pembekal teknologi, penggurup cryptocurrency, dan pengguna akhir yang terlibat dengan teknologi blockchain di pelbagai lokasi sekitar Asia dan seluruh dunia .

BLOKTEX membawakan penceramah-penceramah jemputan dari Malaysia dan luar negara untuk berbicara tentang bitcoin, blockchain, fintech

Antara perkara yang dibincangkan di adalah:
  • "Non-Fintech Applications and Visions for Blockchain"
    • Rene Bernard, Founder/CEO LuxTag
  • "Blockchain in Malaysia, an Overview"
    • Puan Mastura Ishak, MIGHT
  • "ICO, App Coins and Best Practices"
    • Matthew Tan
  • "Payment Gateway and e-Commerce using Blockchain Technology",
    • Abdul Aziz Abdul Rahman, BeeOnPay
  • "Blockchain Technology Regulatory Updates in Asia"
    • Adam Vaziri
  • "A day in a life of a blockchain startup"
    • Anson Zeall
  • "Thinking to Democratizing Devices"
    • Matthew Rajendra
  • "How would Malaysia benefit from the standardisation of Blockchain Technology"
    • Abdul Fattah
  • "Banking the unbanked. Social impact through Bitcoin"
    • Zain Tariq, Urdubit
  • "Using Blockchain to change how payments are made and the future of the Bitcoin exchange industry"
    • Jack C. Liu
  • "Bitcoin debit cards as rails for Bitcoin adoption"
    • Pavel Matveev, Wirex
  • "Banking and Blockchain"
    • Lilia Vershinina, Distributed Labs
  • "Exploring the Technologies inside Private Cryptocurrencies"
    • Craig Macgregor
  • "How to build financial web"
    • Dr Pavel Kravchenko
  • "Introduction to Programming Smart Contract"
    • Dave Appleton
  • "Blockchain revolution"
    • Arai Ezzra
Acara ini turut dilaporkan di:
"MIGHT Dan Bloktex Mahu Bangunkan Industri Blockchain", Bernama
"Bloktex 2017: Kenali teknologi blockchain", Amanz.My


sekali kena tweet dengan Amanz.my da... (Majalah PC)

Sudah nak habis! Siapa nak duit free? mai klik sini!



Tunggu apa lagi, mari dapatkan duit percuma. Sila baca kiriman berikut bagaimana untuk dapatkan duit percuma anda.
disalin dari FB En. Nasir

Terima kasih atas ratusan komen posting dan mesej whatsapp/telegram/messenger/SMS sampai saya tak larat nak baca serta pertanyaan bersemuka yang saya tak sempat nak balas secukupnya :D

Mana yang sempat saya dah pun hantar sekurang-kurangnya 1,000 satoshi bitcoin - yang pertama buat ramai. Kalau yang dah ada banyak tu, mai kongsi sikit kita buat #bbr1m (Bantuan Bitcoin Rakyat 1Malaysia) besar-besaran, biar jutaan orang Malaysia dapat turut merasai pengalaman menyertai revolusi industri ke-4 dunia ini seawal mungkin, daripada hanya sekitar ribuan/puluhan ribu sahaja hari ini di Malaysia, walaupun revolusi ini sudahpun melewati usia 8 tahun kini!

Ada perkembangan menarik hari ini....

Saya tak perlu lagi renyah untuk melayan mesej bertalu-talu untuk mengesahkan nombor telefon anda (supaya saya boleh hantar bits ke nombor yang betul-betul aktif dan tepat - duit betul tu bukan token-token main-main!) dan bila saya dah hantar bits, ada pula yang kata tak jumpa SMS makluman dan tak tahu nak buat apa seterusnya - berdasarkan dapatan saya selepas berkomunikasi dengan beberapa yang sempat jumpa kelmarin. SMS tak berapa boleh harap rupanya... (atau orang tak cekap guna, seperti depa pandai guna WhatsApp ;))



Hanya perlu RETWEET & FOLLOW satu post sahaja oleh 1Oasis di Twitter:

https://twitter.com/1oasis/status/846736665913651200
ITU SAHAJA !!

Anda akan mendapat makluman penerimaan Bitcoin melalui twitter.



DAN TAWARAN KINI DIBUKA KEPADA SEMUA ORANG DI MANA SAJA ANDA BERADA, bukan sahaja kepada warga negeri Pulau Pinang... SELEWAT-LEWATNYA 31 MAC 2017 ATAU SELAGI PERUNTUKAN BITS sebanyak 11,000 ~ 1.1 juta satoshi masih ada

Begitupun, mungkin anda balas, tak dak twitter! :( JOM BELAJAR: Twitter yang diperkenalkan lebih sedekad lalu dahpun digunakan oleh lebih 300 juta orang sedunia, termasuk jutaan di Malaysia, jadi, jangan kata tak tau, kata macam mana nak pakai.... saya sediakan panduan penuh di bawah (yang lengkap, khususnya untuk yang belum biasa dengan Twitter).

INI LANGKAH-LANGKAH UNTUK DAPATKAN BITCOIN BITS ANDA YANG PERTAMA, 100% FREE

  1. KLIK https://twitter.com/1oasis/status/846736665913651200 (Anda akan membuka laman web atau kalau menggunakan telefon, terus ke aplikasi twitter - jika telahpun dipasangkan) 
  2. LOGIN atau SIGNUP (buka akaun baharu, PERCUMA, jika belum ada) - hanya ambil masa kurang 1 minit. 
  3. Klik RETWEET, yakni icon yang ada anak-anak panah berpusar seperti logo RECYCLE (tapi cuma dua anak panah, bukan tiga)
  4. KLIK https://twitter.com/1oasis atau pada text @1oasis dan PILIH FOLLOW (kalau belum) selepas klik pada ICON seperti orang (atau di anak panah menunjukkan ke-bawah di mana-mana post)

ITU SAHAJA !! Anda akan mendapat makluman penerimaan Bitcoin melalui twitter (selain juga emel juga Settings anda sedemikian) dan arahan untuk memasangkan aplikasi wallet di smartphone anda (jika belum).

Tak perlu bagitau saya nombor telefon anda, alamat emel atau apa-apa maklumat lain kalau tak mau, tapi biasanya kalau bagitau, saya akan hantar lebih banyak bits sebagai tanda penghargaan!

Tak perlu dipaksa tonton iklan seperti di Youtube atau aplikasi-aplikasi tertentu yang merimaskan dan mengambil banyak masa dan mengganggu kewarasan anda, hanya untuk mendapat 1-2 ribu satoshi.

Menarik kan??

Selepas itu, baca mesej di aplikasi wallet anda untuk panduan mendapatkan lebih banyak bits, PERCUMA... Tukarkan unit kepada Ringgit Malaysia jika anda mahu, ataupun Dolar Amerika, Rupiah Indonesia, Baht Thailand, Dong Vietnam, Euro dsbnya, dan hantarkan sebahagian kepada kawan anda pula untuk kongsikan ilmu dan keceriaan. Atau kalau kemut, simpan saja kesemuanya untuk masa depan :D

Kalau ada lagi soalan, balas (komen) di sini atau tweet saya termasuk secara personal: http://twitter.com/nasirxyz

Kalau yang PM/DM (kecuali kalau hantar tip melalui app wallet bitcoin atau di http://nasir.asia), harap maaf, saya mungkin tak sempat nak baca apalagi nak balas. Whatsapp & Telegram saya pun tengah cuti sebab baru hantar telefon repair ke Switch (Apple Authorized Service Provider) tadi - kena tunggu seminggu atau lebih sebelum dapat balik.

ULANGAN: TAWARAN KINI DIBUKA KEPADA SEMUA ORANG DI MANA SAJA ANDA BERADA, bukan sahaja kepada warga negeri Pulau Pinang. SELEWAT-LEWATNYA 31 MAC 2017 ATAU SELAGI PERUNTUKAN BITS sebanyak 11,000 ~ 1.1 juta satoshi masih ada

Semua ini 2 sen jer! #bitcoin


Semua ini aku 2 sen jer!

Hai tak logik, tak logik... semua ni dekat RM100 takkan 2 cent ja? tapi memang logik... hmm... macam mana tu... hmm...

Bayangkan kalau boleh cakap macam ni. Sebenarnya boleh! Ini semua sebenarnya dibeli pada harga RM83.80. Tapi kalau tukar pakai bitcoin, tak sampai BTC 0.02 (2 centbit).

Sekarang ni saya tengah tunggu kad debit bitcoin sampai. Nanti saya test acceptance dia kat pasaraya. Boleh pakai ke tak?

Sebelum akhiri, kalau siapa2 nak 'gali' dan dapatkan bitcoin...
DOWNLOAD APPS DIA KAT SINI atau sini http://CARIWANG.TOP

Luno

nak sembang-sembang mai pi http://duit.wang

Video: Lelaki Muslim Hentikan Pergaduhan Remaja

Hebat! lelaki muslim ini memberhentikan pergaduhan jalanan dua remaja kulit hitam
@ 2:35 = Assalamualaikum bro!

Free Bitcoin! Bitcoin Percuma untuk warga Pulau Pinang


Kami Kawan saya, Nasir tengah bagi bitcoin percuma (bernilai 1,000 satoshi). Ikut je arahan dalam gambar. 

TERBARU! follow arahan yang ditulis dalam facebook ini yer... https://www.facebook.com/NasirXYZ/posts/10158357218770364

Milo Breakfast Day 2017 #MBD2017

Myfirsttime - Untuk pertama kalinya, saya sertai larian. Faktor-faktor saya terjebak ini dari:
0 - Dipujuk rakan sepejabat untuk masuk mana-mana larian
1 - Dipujuk rakan sepejabat yang fun run ni lari santai-santai jer... sesuai untuk pemula
2 - plan masa IMKK nak masuk 1 larian
3 - sakit baru-baru ni, join lari sebab nak turunkan gula
4 - dekat


collect t-shirt dan bip
  
lari - macam ni la bila baju saiz M

jumpa blogger Neyra.com - katanya dah slim, dan muat pakai t-shirt saiz S

ada pasukan sorak, bersemangat lari

tamat akhirnya

fikir positif, sampai

lapar: berpiknik sarapan beramai-ramai

gift dari MILO (hadiah semua sama alang-alang ada orang nak ambik gambar, tumpang tangkap sekali, so saya tak payah keluarkan hadiah dari beg)

bergambar dengan MC - nadiaheng.com

dengan Zumba dancers 

seganlah mau tanya haha

lagi yang berminat dengan pingat

Sayalah Chef Riz

'Rimau' Maskot Sukan SEA

10:30AM - Hujan, semua lari balik

No.1 - Malaysia mempunyai perkhidmatan penjagaan kesihatan terbaik dunia?

pelajar jururawat 1998 - oleh Rizman Suzaidi / Jururawat.net (boleh salin percuma dengan menyertakan teks Rizman.net dan/atau Jururawat.net)

Dalam banyak-banyak negara yang mempunyai perkhidmatan kesihatan terbaik dunia ini, cuba teka negara kita terletak nombor mana?

Artikel dari laman web TV amerika, CNBC menyatakan bahawa laman web International Livings mengeluarkan senarai 4 negara yang mempunyai perkhidmatan penjagaan kesihatan terbaik dunia pada tahun 2017!

Dan tidak disangka-sangka mereka meletakkan Malaysia di Nombor 1!!!! (ape pulak corot... nombor satu weh! nombor satu!)

Antara (terjemahan) dari yang ditulis adalah:

"Malaysia mempunyai beberapa doktor-doktor terbaik di Asia. Majoriti daripada mereka mempunyai kelulusan dari Amerika Syarikat, Australia, atau UK. Malahan, kesemua mereka bertutur dalam Bahasa Inggeris. Ini mengurangkan banyak tekanan (tekanan tambahan dari segi bahasa) dari keadaan (pesakit) yang memang tertekan (dengan kesakitannya)."

"Pada 2016 Malaysia telah dikunjungi oleh lebih daripada 1,000,000 pelancong perubatan dari seluruh dunia, satu angka yang tertentu meningkat pada tahun 2017."

Dalam Indeks Persaraan Global 2017, Malaysia menerima 97 mata mengalahkan Columbia (96), Costa Rica (94), Mexico (91), Filipina (90) & Thailand (90) dalam bidang penjagaan kesihatan, manakala secara keseluruhannya Malaysia berkedudukan No.6 sebagai 'syurga' persaraan (tempat terbaik untuk bersara) 2017.

Sudah tentunya sokongan dari jururawat dan team paramedik yang lain turut menyumbang kepada perkara ini. Tahniah kepada doktor, jururawat, pasukan paramedik, dan lain-lain kerana meletakkan nama negara di NOMBOR SATU_!!!!

Matlamat Transformasi Nasional 2050 (TN50) untuk menjadi 20 terbaik kini telah tercapai!

RM215,000 - nilai sponsor website

Sebuah kelab bolasepak negeri, Melaka United menerima penajaan perkhidmatan laman web bernilai RM215,000 dari Shekinah PR. Penajaan tersebut untuk semua perkhidmatan laman web, nasihat berkenaan media, dan lain-lain selama 3 tahun untuk kempen Melaka United dalam kancah liga bola di Malaysia.

keratan akhbar dari Sinar Harian

Kutu Haram, Salah & denda RM5000?

Tahu yang main kutu ini denda RM5000 dan merupakan kesalahan di bawah Seksyen 3 Akta 28 Akta (Larangan) Kumpulan Wang Kutu 1971 sekiranya ianya dijalankan berasaskan perniagaan?

Kalau menjalankan perniagaan mengutip kutu ni, salah mengikut undang-undang. Tapi kalau yang individu buat yang jenis simpan, takde riba / dividen (contohnya simpan RM100 selama 12 bulan, dan dapat RM1200) itu dibolehkan, dan harus... ...kalau nak tahu cerita panjang, bacalah Sinar Harian yer...

Gempar! UFO kelihatan di Pulau Pinang?



Video penampakan apa yang dianggap sebagai UFO di Komtar Pulau Pinang. Anda saksi dan nilaikan sendiri apakah itu UFO atau sesuatu buatan manusia ~ foto dari FB 王顺友


UFO?


Penonton

dari facebook 王顺友




.
dahulunya dikenali sebagai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...