My College Fund

"Jangan Percaya..." - Dr. Azizan Osman


Korang dok dengar sangat Azizan Osman kan? Jangan percaya! Kalau tak percaya kata saya, cubalah tanya mereka yang pernah datang program Dr. Azizan Osman baru-baru ini tentang ajaran kerohanian beliau.

http://debatmalaysia.com/2015/06/inilah-nasihat-dr-azizan-osman-kepada-6000-kakitangan-mas-yang-diberhentikan-kerja-yang-mengejutkan-ramai/
Dr. Haji Azizan Osman
foto dari: DebatMalaysia.com

Pada Mei 2016, saya mengikuti kursus beliau... Memang mengejutkanlahkan... kita penat-penat bayar kursus, penat-penat salin nota, penat-penat berkampung 3 hari 2 malam, penat-penat korbankan cuti hujung minggu dan hari ibu, Dr. Azizan boleh kata "JANGAN PERCAYA KATA-KATA SAYA". 

Of course lah ramai yang menangis meraung pada program tersebut. Yang isteri menangis kepada suami, yang anak menangis kepada ibu, yang artis vogue-vogue popular pun menangis kat husband retiss yg kurang popular. (Anda tak percaya?, silalah bertanya kepada mereka yang pernah hadir kursus Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan)

https://www.facebook.com/azizanosmanofficialpage/photos/a.158969550906277.36806.156440364492529/456223821180847
Poster sebenar dari syarikat beliau pun suruh kita jangan percaya
Poster online satu kursus Dr. Azizan Osman yang telah saya crop.
sumber: media sosial rasmi Azizan Osman
Kata-kata "Jangan Percaya Cakap Saya, Tapi Buat Jer" Dr. Azizan adalah lebih bermaksud:

  • Jangan bersusahpayah nak memikirkan logik, rugi dan kenapa ianya perlu dibuat. Buat sahaja apa yang Dr. Azizan pesan... dan tengoklah kesannya ke atas perniagaan anda. 

  • tak perlu percayakan cakap beliau, lihat sahaja bukti yang ada (i.e. mereka yang berjaya). Kalau rasa mereka yang berjaya di kerana mengamalkan ilmu yang dikongsi Azizan Osman, maka buat je pesan beliau, insya Allah berjaya.
Ini dibuktikan dengan ramai bekas-bekas pelajar beliau yang kini telah berjaya.

petikan muka 236 buku Mudahnya Berniaga oleh Dr. Azizan Osman
Sudah tentu ramai yang berjaya mengikuti nasihat Dr. Azizan Osman. Antaranya mempunyai laman web nama domain sendiri. Yang mana dalam 'tulisan' beliau, boleh disimpulkan yang Dr. Azizan menyatakan bahawa perniagaan yang hanya mempunyai instagram dan facebook bertaraf amatur, dan nampak tidak profesional.

Nak ada domain sendiri, bukannya mahal... kalau dotCOM cuma RM60/tahun iaitu RM5/sebulan atau kurang dari 20sen sehari. Bukan itu sahaja, SENANG.ONLINE berikan anda dua akaun emel percuma 'dotCOM' syarikat anda untuk anda berkomunikasi dengan bangganya. Contohnya: kalau anda miliki MamatEnterprise.com atau JoyahKaripap.com ... anda boleh buat akaun boss@MamatEnterprise.com  atau tokei@JoyahKaripap.com . Tak mainlah @gmail.com atau @yahoo.com ... 7 lagi perkhidmatan percuma yang kalau kat luar bernilai lebih ribuan ringgit.

Apa tunggu lagi, jangan tunggu pesaing perniagaan perniagaan anda! Layari SENANG.ONLINE sekarang!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...