My College Fund

shopping bagai kad kredit, limit bagai kad atm


Kini di dalam internet, kita boleh membeli pelbagai benda. Di Malaysia, shopping dalam talian ini menjadi semakin hangat dengan adanya perbankan internet dan laman sesawang yang menawarkan diskaun. Siapa tak ingat akan tawaran tiket penerbangan AirAsia pada harga RM1. Pada masa itu tawaran ini hanya disediakan di dalam internet sahaja. Jadi ramailah rakyat yang nak mendapatkan kad kredit agar mereka dapat beli tiket kapal terbang online.

BERBELANJA BAGAI KAD KREDIT, TERHAD BAGAI KAD ATM

Tapi ada pula yang mahu kemudahan macam kad kredit, tapi tak mahu hutang macam kad kredit. Hanya ikut berapa banyak baki yang ada dalam bank. Pendek kata: shopping macam kad kredit, limit macam ATM.

Mereka yang sebegini tak perlu bimbang. Kini sudah ada kad debit. Kad debit ini membenarkan anda berbelanja berdasarkan jumlah wang di dalam kad. Pada permulaan pengenalan kad ini, anda perlu top-up duit masuk dalam kad ini. Kini anda perlu masukkan duit dalam bank. Malah kini kad ATM pula automatik menjadi kad debit.

Bank Simpanan Nasional merupakan bank yang pertama mempunyai kad ATM debit. Tidak seperti kad debit lain pada masa itu, pelanggan baru atau mereka yang memperbaharui kad Giro terus mendapat Kad Giro Matrik BSN yang ada cop VISA electron. Pada asalnya orang takut akan kad ini. Ada remaja yang kena marah kerana kad ini disalah anggap sebagai kad kredit.

Kini dengan penyertaan bank dan kad ATM automatik jadi kad debit, anda tak perlu susah payah nak masuk duit. Gaji masuk dalam bank, terus masuk dalam kad debit.

Penggunaan kad debit kini pula mudah... Pergi sahaja kedai yang mengambil bahagian, 'swipe'. Ibarat tokei kedai pula yang tolong pergi keluar duit kat ATM untuk anda.

Dengan kad debit, tiada faedah yang tinggi. Hutang pun tiada, malah cukai RM50 Najib pun tak ada.

relax...

2 ulasan:

 1. Nama saya Dian Irawati dari bandar usaha, indonesia. i mahu menggunakan media ini untuk memberi amaran kepada semua rakan-rakan saya dalam malaysia.Who akan di sekeliling untuk pinjaman, anda hanya perlu berhati-hati. satu-satunya tempat dan syarikat yang boleh menawarkan pinjaman adalah kewangan global syarikat pinjaman terhad. Saya mendapat pinjaman-Ku terhadap mereka melalui Puan Emiliana wilson, pemberi pinjaman global, seorang ibu yang memiliki hati dan pemahaman yang baik. dia adalah satu-satunya pemberi pinjaman sah di internet. Lain-lain adalah semua pendusta, saya menghabiskan hampir RM4350 di tangan pemberi pinjaman palsu. Tetapi Puan Emiliana memberikan saya mimpi saya kembali dengan jumlah pinjaman sebanyak RM62,000.

  i dihubungi Mrs.Emiliana beberapa bulan yang lalu selepas pengalaman buruk saya dengan pemberi pinjaman palsu di phillippine, i hampir meninggal dunia ketika saya kehilangan jumlah wang yang besar untuk pemberi pinjaman palsu tanpa mendapat pinjaman daripada dia, perniagaan saya mendapat scrumbled dan dalam proses itu saya terpaksa penjualan beberapa aset saya.

  supaya pada hari yang setia ini saya hanya akan melalui blog pinjaman dan saya mendapati satu iklan pinjaman mengenai Puan Emiliana yang telah menjadi bantuan yang baik kepada pelanggan lain, walaupun i thaught ia adalah satu penipuan, tetapi saya sumorned keberanian dan dihubungi Puan Emiliana dan memohon jumlah pinjaman RM62,000 dan selepas banyak pertimbangan dalam borang permohonan pinjaman saya diserahkan kepada Puan Emiliana, permintaan pinjaman saya telah diluluskan dan saya telah diminta oleh Puan Emiliana untuk mendapatkan sijil perjanjian pinjaman sebagai cagaran dan bukti bukti yang saya lakukan dan dalam kira-kira 2 jam, saya menerima amaran dari bank saya bahawa akaun bank saya telah dikreditkan dengan RM62,000, pada mulanya ia adalah seperti mimpi ketika saya mendapat berjaga-jaga, jadi saya terpaksa pergi ke bank saya untuk mengesahkan dan wang yang ada dalam akaun saya.

  Jadi saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua rakyat Malaysia bahawa Puan Emiliana adalah syarikat pinjaman yang tulen dan ibu yang baik kerana saya adalah seorang kesaksian hidup Puan Emiliana loan.so i nasihat faedah semua rakyat Malaysia yang memerlukan pinjaman untuk mendaftar dengan Puan Emiliana melalui email: emilianawilson111@gmail.com

  sekali lagi nama saya Dian Irawati dari bandar usaha, di Indonesia, anda boleh juga menghubungi saya melalui e-mel: irawatidianna@gmail.com lebih infromation.

  BalasPadam
 2. Hello,
  Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Jane Alison, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi hari ini kami melalui e-mel supaya kita boleh memberikan syarat-syarat pinjaman dan syarat-syarat kami di: (saintloanss@gmail.com)

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...