My College Fund

Breakfast at Buckty's

gambar awek gambar awek 2

Aku datang awal pagi ni. Sempatlah breakfast kat kafe favourite aku. Sempat jumpa kawanku makan yang bersama isterinya. Sebelah aku adalah seorang student Melayu yang sedang tekun belajar, sambil menunggu waktu kuliah. Kuliah dia lambat sikit kot. Aku pasti kalau kawan-kawan dia yang lain mesti tengah terbongkang meleleh air liur sedang lena mengambil kesempatan kelas yang lewat ni.

Kami bertegur, aku bertanyakan tentang nota ringkas kuliah yang penuh dengan rumus matematik comel yang berada didepannya. Katanya itu untuk subjek Statistics. Nota tu bukannya dia yang buat. Kawan dia yang buat. Dia pinjam je untuk revise. La dia buat rupanya, kalau tak dapatlah aku tahu berapa lama sehari dia peruntukkan untuk buat nota tu.

Kami sembang lagi, mulanya aku ingatkan dia ni student computer science. Ntahlah aku tak pasti, dia kata dia student Applied Science tak salah aku. lupa dah. ye la awek cun. Pastu aku tamatkan bicara kami. Ye lah tak mau mengganggu dia nak study untuk exam yang akan tiba seminggu je lagi.

Aku sambung breakfast sambil membelek surf internet menggunakan REZcom Broadband.
gambar kawan gambar laptop

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...