My College Fund

Tale of Two Operating System

Bila Windows Vista datang membuat demonstrasi kepada semua pelajar USM. Ramai yang terlopong dengan astetika (kecantikan) yang ditunjukkan dalam Windows Vista Ultimate Edition. Duta Microsoft (sekumpulan siswai USM) menunjukkan aspek Wow dan 'babling' tentang Aero dengan antaranya menekan menunjukkan Windows Flip 3D dengan menekan butang [Windows]+[Tab].

Klik di sini untuk melihat pelbagai contoh screenshot Windows Flip 3D di Google


Sama ada anda sedar atau tidak, apabila anda membeli laptop baru... yang bakal anda dapat hanyalah Microsoft Windows Vista Basic Edition atau Home Basic. Kiranya yang paling koman dalam Windows Vista. Yang confirmnya, Windows Flip 3D yang ditunjukkan dalam demo kat USM tu memang takde. RM X,XXX mesti dikeluarkan untuk membeli Windows Vista Ultimate Edition.

Apa pun bagi Pengguna GNU/Linux, terutamanya Ubuntu (especially Ubuntu 7.04 Festy Fawn) semua tu takde makna sangat kerana dalam Linux lagi banyak Wownya... antaranya dengan install Compiz, anda akan dapat merasakan efek seperti dalam PC Desktop GNU/Linux (Ubuntu 7.04 - Festy Fawn) saya. Saya poskan screenshot seperti di bawah ini. Siap ada laman web USM lagi.1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...